Joris Linssen: aandacht werkt verslavend

Joris Linssen is vanaf vrijdag te zien met zijn nieuwe programma Joris United. Of het net zo'n succes wordt als Hello Goodbye valt te bezien. "Ik realiseer me dat tv een wonderlamp is die elk moment kan uitgaan."

Mocht het tegenvallen, weet Linssen in ieder geval wat hij niet gaat doen. "Ik vind het zo sneu te zien dat presentatoren van vroeger blijven bedelen om aandacht", zegt hij in het AD. "Ik probeer er niet verslaafd aan te raken. Want ja, het werkt verslavend. Vooral het aangesproken worden op straat."

Toch was het tijd het stokje bij Hello Goodby door te geven. "Bij Hello Goodbye was alles vertrouwd, ik wist precies hoe alles werkte. Ik heb die hele comfortzone weggegooid."

In Joris United herenigt hij vluchtelingen met familie uit hun moederland. "Ik voerde bij Hello Goodbye gesprekjes van 15 minuten, nu was ik soms dagen bezig. Ik ben tevreden, maar vond het ook moeilijk. Ineens interview je met tolken, in gevaarlijke gebieden, vechtend tegen de racekak. Dit gaat dieper. Daar had ik behoefte aan."