Jorien wil stunten voor haar overleden vader

Voor Jorien ter Mors breken er hele belangrijke dagen aan. De 24-jarige schaatster wil namelijk tijdens de Olympische Spelen in Sotsji zowel bij het shorttrack- als het langebaanschaatsen aan de start verschijnen. De medailles die ze daar hoopt te winnen, draagt ze op aan haar overleden vader Henk. Hij overleed in mei en was Jorien’s grootste fan.

De naam Jorien ter Mors zal bij het grote publiek wellicht nog niet zo bekend zijn, als het aan de schaatster ligt, komt daar tijdens de Olympische Spelen in Sotsji definitief verandering in. Jorien gaat namelijk voor de dubbel in Rusland. De medailles die ze hoopt te winnen, zijn voor haar vader. Henk ter Mors was Jorien’s grootste fan. Hij zal er in Sotsji echter niet bij zijn, aangezien hij in mei overleed aan de ziekte kanker. Voor Jorien brak een hele moeilijke periode aan, aangezien ze zich nog maar moeilijk kon concentreren op het schaatsen.

Maar inmiddels gaat ze er weer vol voor. Speciaal voor haar vader wil de schaatster die is geboren in Enschede, maar momenteel in Heerenveen woont,  namelijk met medailles thuiskomen. En dat moet gaan gebeuren op zowel het onderdeel shorttrack als op het langebaanschaatsen. Jorien wil het liefst met zeven medailles thuiskomen, zo vertelt ze bij RTV Oost.

In Sotsji hoopt ze op zeven afstanden mee te doen om de medailles: bij het shorttrack op de 500, 1000, 1500 meter en de ploegaflossing. Op de langebaan op de 1500 en 3000 meter en de ploegachtervolging. Voor het shorttrack heeft ze zich al geplaatst, vanaf donderdag moet dat gaan gebeuren voor de afstanden op de langebaan.