‘Joran zou zichzelf hebben neergestoken’

Het lijkt erop dat Joran van der Sloot zichzelf heeft neergestoken in de Challapalca-gevangenis in Peru. Dat heeft de vicevoorzitter van het Instituut voor Penitentiaire Inrichtingen INPE in Peru maandag gemeld.

Volgens Julio Magan hebben artsen gezegd dat Van der Sloot zijn verwondingen waarschijnlijk zelf heeft toegebracht, omdat de wonden "niet het gevolg zijn van een gevecht of agressie''. De uitspraak staat haaks op de bewering van de advocaat van Van der Sloot. Die zei maandag dat zijn cliënt door medegevangenen is neergestoken, omdat ze willen dat de Challapalca-gevangenis wordt gesloten. Van der Sloot is er de enige buitenlander en zijn dood zou een schandaal veroorzaken. Volgens de Peruaanse advocaat Máximo Altez heeft Van der Sloot drie steken in zijn rug en een in zijn middel.

De Nederlander zit een straf van 28 jaar uit voor de moord op en beroving van de Peruaanse Stephany Flores. Van der Sloot werd in augustus overgeplaatst naar de omstreden Challapalca-gevangenis. Het cellencomplex ligt op bijna 5000 meter hoogte in het grensgebied met Bolivia. Mensenrechtenorganisaties willen dat de gevangenis wordt gesloten, onder meer vanwege de weersomstandigheden. 's Nachts kan het er namelijk min 20 graden zijn. Een verwarming is er niet.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen