Joost Prinsen mist het presenteren niet

Joost Prinsen stopte in 2015 halverwege het seizoen met de presentatie van de quiz Met het mes op tafel, omdat zijn vrouw ernstig ziek was. Nadat zij uit het ziekenhuis was ontslagen, besloot Prinsen het stokje definitief aan zijn vervanger Herman van der Zandt over te dragen.

Van die beslissing heeft hij nog steeds geen spijt, zegt de 75-jarige Joost Prinsen in het AD  Magazine. "Wat ik zou missen is als ik niet meer af en toe toneel kan spelen. Presenteren van Met het mes op tafel niet, dat heb ik vierhonderd afleveringen gedaan, dat kan ik. Een rol is elke keer nieuw. Al is het een kleine rol, een onnozele of een grote rol, elke rol moet je veroveren. Ik wil niet meer negentig keer door het land, maar ik zou het erg vinden als ik helemaal niet meer zou kunnen spelen."

Prinsen weet wel waarom acteren zo belangrijk voor hem is. "Het is speeldrift. Zoals mensen per se onder de douche willen zingen, zo wil ik spelen. En het is meer. Dat je in een acteurscafé komt en dat je iedereen nog kent. Ik heb twee jaar geleden nog honderd voorstellingen met Bram van der Vlugt gedaan, Oude Meesters. Dan sta je zelf in de grote zaal en een ander in de kleine zal, of andersom, Paul de Leeuw of zo, weet je wel. Je blijft in dat milieu. Ik speelde laatst een rolletje in een serie voor tv, dan kom je toch weer Cas Enklaar tegen, en een actrice die ik les heb gegeven, je hebt het gevoel dat je ergens bij hoort, dat is mijn wereld."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen