Joling en Yes-R in jury Junior Songfestival

Gerard Joling, Yes-R en Leona Philippo vormen de vakjury voor de liveshows van het Junior Songfestival die zaterdag 19 september beginnen. Ze zijn door de AVROTROS benoemd.

''De driekoppige jury bepaalt komende weken samen met de kinderjury en de kijkers thuis wie Nederland gaat vertegenwoordigen bij de junioreditie van het songfestival in Bulgarije later dit jaar’’, zegt een woordvoerster van de omroep.

In de eerste halve finale zaterdag staan Shalisa, Guusje, Daniël en Katrina. In de tweede halve finale op 26 september laten Nohr, 4LIFE, Eliyha en Myrthe horen wat ze in huis hebben. De finale is zaterdag 3 oktober op NPO 3.

Stem

De stem van Gerard Joling, Yes-R en Leona Philippo telt voor een derde en weegt even zwaar als die van de kinderjury, die onder leiding staat van Julia, de winnaar van vorig jaar. De kijkers thuis stemmen via de telefoon of sms. De opbrengst van deze stemmen komt ten goede aan SOS Kinderdorpen.

Dit jaar heeft het Junior Songfestival voor het eerst een tweede scherm. Hiermee kunnen kijkers rapportcijfers geven voor zang, het liedje en het optreden. Presentator Jan Smit bespreekt deze bevindingen en waarderingscijfers met de vakjury.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen