John Kraaijkamp verrast door plan halfzusje

John Kraaijkamp was verrast toen hij hoorde dat zijn halfzusje Sanne en haar moeder Mai Lun een voorstelling willen maken over zijn vader. Toch is hij niet tegen de plannen. "Ik begrijp ook wel dat Sanne dit wil doen. Zij voelt nog altijd een diepe verbondenheid met haar vader", vertelt hij.

"Maar het is wel belangrijk te beseffen of je iets doet om in de belangstelling te staan, of omdat je werkelijk iets wilt presteren en met hoogwaardige kwaliteit wilt komen", aldus John in De Telegraaf, waarin hij stelt erg benieuwd te zijn naar wat ervan terechtkomt.

Kraaijkamp jr. heeft zelf ook al eens met een producent gesproken over een mogelijke voorstelling over zijn vader. Een script is er nog niet en dat komt volgens John onder meer omdat het een enorme klus is om het leven van zijn vader goed op te schrijven. "Het zijn zoveel facetten, ook kanten waar bewonderaars van pa niet eens mee geconfronteerd zullen willen worden. Omdat ze die niet vinden rijmen met hun beeld van de man die ze van tv of het theater kennen."

De 60-jarige John ziet nog aardig wat beren op de weg. Zo vraagt hij zich af wie de hoofdrol moet gaan spelen. "Je moet er toch niet aan denken dat iemand, die niet half zo grappig is als hij, mijn vader gaat spelen? Dan moeten de jaren met Rijk de Gooyer er natuurlijk in en zit je met nóg een probleem; waar haal je een geschikte Rijk vandaan?"