John de Mol wil graag vervanger voor Lindy

John de Mol moest even slikken toen hij te horen kreeg dat zijn nieuwe tv-programma Utopia na precies twee weken de eerste afvaller heeft. Dat bekende hij tegenover RTL Boulevard. Deelnemer Lindy (23) stapte uit het programma, omdat ze heimwee kreeg.

"Wij weten dat bij Lindy een heel groot heimweeprobleem speelde", vertelt De Mol. "Dan gaan er regels in werking zoals een gesprek met een psycholoog. Als je dat gehad hebt dan gaat 24 uur bedenktijd in om te kijken of het geen impulsieve beslissing is."

Lindy besloot het terrein van Utopia toch te verlaten en is daarmee haar borgsom kwijt: "Ik weet niet uit m'n hoofd hoe hoog die is. Die is naar draagkracht. 2500 euro of 5000 of 7000", speculeert De Mol die zegt dat het geld naar een goed doel gaat. De programmamaker laat ook weten dat het goed gaat met Lindy: "Ik heb haar psycholoog gesproken en die zei dat ze met een goed gevoel is weggegaan."

De grote vraag is natuurlijk of de opgestapte deelnemer wordt vervangen: "Of er een nieuwe deelnemer komt en zo ja wie, dat beslissen we in de komende 24 uur. Mijn gevoel gaat uit naar vervanging", laat De Mol weten.