John de Mol slaat weer toe: Gerard Ekdom naar Radio 10

Gerard Ekdom stapt over van Radio 2 naar Radio 10, waar hij per september een nieuwe ochtendshow presenteert. Na twintig jaar vertrekt Ekdom bij de publieke omroep om een programma te maken bij een van de radiozenders van Talpa, het bedrijf van John de Mol.

Ekdom komt op de plaats van Lex Gaarthuis, die sinds januari 2017 de ochtendshow presenteert voor Radio 10. 'Lex is in gesprek met Talpa Radio over zijn programma en zijn verdere toekomst bij Radio 10. Dat geldt voor het hele team', zegt een woordvoerster van de zender.

Gerard Ekdom (40) presenteert sinds oktober 2015 de ochtendshow op Radio 2, voor BNNVARA. Daarvoor presenteerde hij bijna tien jaar Arbeidsvitaminen en bijna vijf jaar Effe Ekdom op 3FM. Gerard: 'Ik heb het geweldig gehad bij de publieke omroep, maar ik ben toe aan nieuwe uitdagingen. Ik kijk uit naar een ochtendprogramma op Radio 10, de zender die alles in zich heeft om nog verder te groeien. Daarnaast krijg ik bij Talpa Network de kans om mijn creativiteit in andersoortige producties tot leven te brengen'.

Algemeen directeur van Talpa Radio, Menno Koningsberger, zegt dat Gerard Ekdom past in de strategie van Radio 10 om de komende jaren een groter publiek te bereiken: 'Gerard is al heel lang een van de beste radiomakers van het land en tegelijk een ultieme muziekliefhebber en -kenner. Hij is de perfecte man om met zijn energie, creativiteit en humor de groei van Radio 10 verder te begeleiden'.

Het is nog niet bekend wie hem bij Radio 2 opvolgt. 'Gelukkig hebben we bij BNNVARA genoeg mensen in huis die de ochtendshow op Radio 2 kunnen invullen. Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag', zegt hoofd radio Peter de Vries van BNNVARA. 'Gerard heeft een ongeëvenaarde, eigenzinnige en creatieve manier van radiomaken, gecombineerd met een enorme liefde voor en kennis van muziek. Dat is waarom veel luisteraars maar wat graag de dag met hem beginnen op NPO Radio 2. We vinden het erg jammer dat hij vertrekt, maar gunnen hem deze nieuwe uitdaging van harte'.

Giel Beelen is lyrisch over de overstap van zijn mede-radiomaker: 'Wat een geweldig nieuws! Binnenkort weer herenigd met Gerard en dat voelt goed! Welkom bij de Talpa Radio-club! Ik zal je een rondleiding geven en vertellen waar ieder knopje voor is'.

Lees de hele reactie van Gerard hieronder:

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen