John de Mol ontkent dat Utopianen acteren

John de Mol ontkent bij hoog en bij laag dat er acteurs rondlopen in Utopia. ''Ik kan met mijn hand op mijn hart, met twee vingers in de lucht, op de gezondheid van mijn zoon zeggen dat het niet zo zo is'', reageert hij op beweringen dat de diepgelovige massagetherapeut Andrea en de levenskunstenaar Billy actrices zijn.

''Er is ook niets gescript'', vervolgt De Mol in De Telegraaf. ''We hebben het al eerder gezien bij reality: als je een groep mensen isoleert gebeuren er dingen, dat is nu ook zo''.

Billy was eerder te zien als Poolse prostituee in het NET5-programma Achter Gesloten Deuren. Al in de eerste week zoende de blondine met aannemer Paul, een emotionele man die de aandacht trekt van John de Mol. ''Een hele emotionele man, die het de hele tijd maar heeft over zijn vrouw en vier kinderen. Het gevolg is dat alle vrouwen uit Utopia hem willen troosten en een soort 'knuffelaannemer' van hem maken. Ik geloof ook dat die zoen in de douche tussen hem en Billy een soort fysiek troostzoeken was, waaruit verder niks voortvloeit. Ik verwacht wel vrijpartijen, maar niet van hen."