John de Mol nuchter

The Voice is voor de tweede keer genomineerd voor een Emmy en daarom is John de Mol zondag opnieuw aanwezig op het Emmy Awards-televisiegala. Een hele eer, maar de producent houdt het hoofd koel. "Ik ben nuchter. De kans dat we winnen is een op zes", vertelt hij.

Dat John nuchter blijft onder de nominatie, neemt niet weg dat hij het beeldje toch heel graag wil winnen. "De Emmy Award is de belangrijkste tv-prijs van de wereld. Ik heb op kantoor een hele prijzenkast staan, maar die staat er nog niet in. We hebben een week geleden al wel voor het eerst ooit twee kleine Emmy’s gewonnen, een voor het beste lichtontwerp en één voor de beste voice-overs. Ook voor The Voice . Dat is al een hele eer maar het gaat natuurlijk om de échte Emmy" aldus de Mol in een krant vandaag.

The Voice is inmiddels in 140 landen te zien. Het programma is genomineerd in de categorie Beste non-scripted tv-productie. De concurrenten zijn So You Think You Can Dance, Dancing With the Stars, Topchef, Project Runway en The Amazing Race. Die laatste show won de laatste zes keer het prestigieuze beeldje.