×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

John de Mol nu eigenaar van SBS

19.07.2017 -

John de Mol is definitief eigenaar geworden van televisiebedrijf SBS. Zijn bedrijf Talpa, dat al circa een derde van de aandelen bezat, heeft ook de rest overgenomen van het Finse mediaconcern Sanoma. De in april aangekondigde deal is woensdag afgerond.


De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaf vorige week toestemming voor de overname. De toezichthouder oordeelde dat die geen nadelige gevolgen heeft voor de keuzemogelijkheden van consumenten en adverteerders. Ook andere goedkeuringsprocedures zijn inmiddels voltooid.

De Mol is daarmee volledig eigenaar geworden van de televisiezenders SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Talpa heeft 237 miljoen euro betaald voor het resterende belang van Sanoma en heeft daarnaast Veronica Uitgeverij overgedaan aan zijn Finse branchegenoot.