John de Mol ging uit zijn dak

John de Mol moest het even tot zich door laten dringen toen hij hoorde dat de Amerikaanse versie van The Voice zondagavond een Emmy won. Hij ging er namelijk vanuit dat een ander programma, The Amazing Race, de prijs zou binnenslepen.

"Ik ben echt uit mijn dak gegaan, omdat ik het niet verwachtte, Ik dacht 'hoor ik dat nou goed?'." De Mol vertelt aan RTL Nieuws dat hij 'extreem enthousiast' is. Backstage was er veel aandacht voor John en zijn prijs. "Dan merk je toch dat je in het grootste entertainmentland van de wereld zit", zegt hij trots.
"Dit is wel weer een nieuwe dimensie in blij zijn. Ik heb met The Voice en met andere programma's al best veel prijzen gewonnen in Europa, maar een Emmy in Amerika is wel heel bijzonder."
De Mol is deze week in Amerika om nieuwe programma's te pitchen en dan komt zo'n Emmy wel goed uit. "Als je de komende week binnenkomt en je hebt net een Emmy gewonnen, ja dan kom je lekker binnen."
Carson Daly, producer en de presentator van de Amerikaanse versie van The Voice, is uiteraard ook enorm trots dat 'zijn' programma zondagavond een Emmy heeft gewonnen. Dat laat hij via Twitter weten.
Vlak nadat bekend werd dat het talentenprogramma er met de felbegeerde prijs vandoor ging schreef hij: "Holy shit!!! We hebben gewonnen!" Later liet hij ook nog weten: "Felicitaties voor het hele team van The Voice. We hebben morgen iets om over te praten".
Ook het officiële Twitter-account van Maroon 5 feliciteert het programma. Adam Levine, de frontman van de band, is een coach in het programma. Op maandag 23 september gaat het vijfde seizoen van de show van start.