John Cleese vond reünie Monty Python maar niets

John Cleese was snel klaar met de reünie van Monty Python. De komiek verloor al snel zijn enthousiasme nadat de groep onlangs bij elkaar kwam voor optredens.

"Het was nog maar de tweede avond. Ik was aan het wachten om een sketch op te voeren. Ik zag een volgepakte zaal maar ik kon me niet betrappen op enig gevoel van enthousiasme", vertelt Cleese aan The Sunday Times.

De komische groep Monty Python maakte furore in de jaren zeventig en tachtig en gaf afgelopen zomer een eenmalige reeks reünieoptredens in het theater. Wat Cleese betreft is het goed dat het eenmalig was. "Als je voor 6000 man staat en je denkt: dit is hartstikke leuk, maar ik ben er in de verste verte niet opgewonden over, dan is dat een teken van god of Richard Dawkins dat je misschien iets anders zou moeten doen."

De 74-jarige acteur is momenteel dan ook bezig met iets anders: hij promoot zijn autobiografie So, Anyway, waarin hij onder meer uitweidt over het strenge regime van zijn moeder. In zijn boek omschrijft hij haar als een "tiran met behoorlijk egoïstische impulsen."