Anp 448671234

Johan Derksen zegt geen sorry tegen Baudet: ‘Heb niks misdaan’ 


Johan Derksen piekert er niet over om sorry te zeggen tegen Thierry Baudet. “Ik bied m’n excuses niet aan, ik heb niets misdaan”, zegt Johan tegen RTL Boulevard. Hij zei woensdagavond in Vandaag Inside over de Forum voor Democratie-leider dat “ze die gozer moeten liquideren”.

Na die opmerking herstelde hij en stelde dat hij bedoelde dat “ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen wegens aanhoudend wangedrag”. En daar houdt Johan het bij. “Mensen die het gezien hebben, die hebben gezien dat het een slip of the tongue was en dat ik het ook meteen hersteld heb.”

SBS, dat VI uitzendt, definieert de uitspraak desgevraagd als een “een verspreking”. Het was een opmerking die “hij direct herstelde en waarop hij later in de uitzending nogmaals terugkwam”, aldus een woordvoerder van de zender.

Slip of the tongue

FvD verspreidde het fragment donderdagavond meteen via Twitter en stelde mogelijk aangifte te gaan doen. Johan kan er niet wakker van liggen. “Het doet niks met me. Het interesseert me geen reet. Ze doen maar aangifte. Dan neem ik een advocaat en die handelt het maar af.” VI-presentator Wilfred Genee vindt het “ongelooflijk” dat de partij een aangifte overweegt, zegt hij op zijn beurt tegen Boulevard. “Als de man dat in oprechtheid had gezegd, dat hij dat meende, dan zou je daar iets mee moeten doen. Maar Johan heeft gewoon een slip of the tonque gemaakt. Gaan we daarmee zo aan de haal? Het is ongelooflijk.”