Portretten Johan Derksen

Johan Derksen: ‘Ik ga níet door het stof!’

Johan Derksen gaat niet zijn excuses aanbieden en het boetekleed niet aantrekken voor de vermeend racistische grap die hij vorige week maakte. Dat beklemtoonde de analist maandag aan het begin van de uitzending van Veronica Inside. “Ik ga niet door het stof”, aldus Derksen.

Wel staat hij open om de dialoog aan te gaan, beloofde presentator Wilfred Genee eerder op de dag in zijn radio-uitzending. Hij gaat dit onder meer doen met advocate Natacha Harlequin en de Marokkaans-Nederlandse oud-voetballer Dries Boussatta.

Akwasi

Derksen ligt de afgelopen week onder vuur voor een vermeend racistische grap over rapper Akwasi. Ook stelde hij dat het met het racisme in Nederland wel meevalt. Dit leidde tot veel boze reacties van BN’ers, adverteerders en de spelers van het Nederlands elftal.

‘We moeten hier iets mee’

“René en ik zijn naar Johan toe gegaan en hebben gezegd: we moeten hier iets mee”, aldus Genee. “We kunnen dit niet voorbij laten gaan. Die jongens van Oranje worden nu kapotgemaakt op sociale media met allemaal racistische teksten. Het gat wordt steeds groter. En Johan heeft uiteindelijk, na anderhalf uur praten, gezegd dat hij het oké vindt om een keer te gaan luisteren.”

Genee heeft onder meer Akwasi, Humberto Tan en Ruud Gullit gevraagd om in de televisie-uitzending van maandagavond te gaan zitten. Zij hebben alle drie bedankt voor de eer.

LEES OOK:

VADER VERMEENDE MINNARES DIRK KUYT REAGEERT OP GERUCHTEN

ZIEN: HET LUXE ONDERKOMEN VAN ISA HOES

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen