×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Johan Cruijff zou vandaag 71 jaar zijn

Johan Cruijff zou vandaag 71 jaar zijn
25.04.2018 -

Johan Cruijff zou vandaag 71 jaar zijn geworden. De legende overleed twee jaar geleden in Barcelona maar zal nooit vergeten worden.


Verschillende bekende Nederlanders staan stil bij de verjaardag van de grootheid vandaag. Zo schrijft coureur Max Verstappen: 'Hoewel ik niet zo heel veel tijd met hem heb kunnen doorbrengen, voelde ik me zeer vereerd dat ik Johan heb mogen ontmoeten in 2016. Hij heeft zoveel betekent voor sport wereldwijd en is een grote inspiratie voor mij en vele anderen'.

Ook ex-voetballer Ruud Gullit staat stil bij de verjaardag van Cruijff: 'Johan zou vandaag 71 jaar geworden zijn. Ik kan nog steeds niet geloven dat hij er niet meer is. Ik had het voorrecht om hem in mijn leven te hebben en dat hij voor me zorgde wanneer mijn voetbalcarrière van start ging'. 

'Weldoener, wereldster, icoon, maar bovenal toegankelijk en innemend mens. Ik ben blij de eer te hebben gehad om hem een keer te ontmoeten', schrijft Nick Schilder bij een kiekje van de twee.

In oktober 2015 werd bij Johan Cruijff longkanker vastgesteld. Een maand voor zijn overlijden uitte Cruijff zich in een schriftelijke verklaring nog positief over zijn vooruitzichten de ziekte te overwinnen: 'Ik heb het gevoel dat ik met 2-0 voorsta in de eerste helft van een wedstrijd die nog niet is afgelopen. Ik weet zeker dat ik uiteindelijk zal winnen'. 

Op 2 maart 2016 zocht hij nog Formule 1-rijder Max Verstappen op op het circuit in Barcelona. Hij overleed aan zijn ziekte op 24 maart 2016 in Hospital Sant Pau in zijn woonplaats Barcelona. Zijn dood kwam voor de buitenwereld nogal onverwacht, maar in een kleine kring was bekend dat hij uitzaaiingen had. 

 

(Bron: Instagram Nick Schilder)