×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Job Gosschalk uit grote filmvereniging gezet

16.04.2018 -

Het bestuur van de Dutch Academy for Film (DAFF) heeft het lidmaatschap van Job Gosschalk beëindigd. Dat maakte Nieuwe Revu vandaag bekend.


In het bestuur zitten vertegenwoordigers van alle takken van de filmsport, waaronder acteurs Waldemar Torenstra en Monic Hendrickx.

Jenny Booms licht namens de organisatie het besluit toe aan het blad. Zij laat weten zijn grensoverschrijdend gedrag de aanleiding is geweest om zijn lidmaatschap te beëindigen: 'Zijn handelingen zijn strijdig met de gedragsnormen. Leden mogen zich niet inlaten met praktijken die de wet overschrijden of regels die fatsoen te buiten gaan'. De reden dat dit pas zo laat gebeurt, is omdat het bestuur maar een paar keer per jaar bij elkaar komt, meldt journalist Frank Waals op Twitter.

De DAFF telt zo’n driehonderd leden. Zowel Job Gosschalk als Hans Kemna, oprichter en jarenlang eigenaar van Kemna Casting, zijn vanaf het begin lid geweest van de vereniging, die opgericht werd naar aanleiding van een onderzoeksrapport uit 2009 waaruit bleek dat er binnen de Nederlandse filmsector sprake was van onderling wantrouwen, slechte communicatie en een gebrek aan helder omschreven doelstellingen.

Grote Nederlandse acteurs als Rutger Hauer, Carice van Houten, Barry Atsma en Thekla Reuten zijn ook lid. Zij bepalen samen sinds 2015 de nominaties en de winnaars van de Gouden Kalveren voor bioscoopspeelfilms en lange documentaires waarvoor zij samenwerken met het Nederlands Film Festival.