Joanna Lumley eet nauwelijks

In de legendarische comedy Absolutely Fabulous at Patsy Stone nooit maaltijden. De boomlange leeftijdsloze fashionista dronk alleen heel veel champagne. Actrice Joanna Lumley lijkt in het echt nu de lifestyle van haar alter ego te hebben omarmd. Althans: ze eet nauwelijks wat.

"Ik ben op het Patsy-dieet", verklaart de 68-jarige Joanna in Mail on Sunday. "Ik eet geen hele maaltijden. Af en toe als ik honger heb, neem ik iets kleins, zoals wat nootjes of chipjes en dat is genoeg voor me."

De actrice slaat het ontbijt, de lunch en het diner over om slank te blijven. Tijdens haar loopbaan als model in de jaren zestig, begon Joanna te roken en het lukt haar maar niet om die gewoonte op te geven. Roken staat bekend als een manier om de eetlust te onderdrukken.

De actrice sport niet, en toen ze nog wel maaltijden at, waren die vegetarisch. "Ik ga niet naar de sportschool, maar ik doe dingen als het huishouden en tuinieren met veel energie. Ik ben nooit ziek en voel me altijd fit, terwijl ik al 40 jaar geen vlees meer eet. Dat kan geen toeval zijn."

Joanna bracht onlangs een dag te midden van zoetigheden door tijdens het opnemen van een speciale editie van The Great British Bake Off, samen met vriendin Jennifer Saunders, die Edina speelde in AbFab. Het programma wordt woensdag uitgezonden op de BBC.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen