Joan Rivers overleden door ongeplande biopsie

Joan Rivers kreeg een ongeplande biopsie in haar keel die ervoor zorgde dat haar luchtwegen werden afgekneld. Ze had die ingreep nooit buiten een ziekenhuis mogen ondergaan.

Deze biopsie  is volgens een insider de oorzaak dat Joan Rivers in een coma raakte en overleed, zo schrijft New York Daily News.

Op 18 augustus bezocht Rivers een kliniek voor een routineuze endoscopie voor haar stembanden, oftewel een kijkonderzoek. Maar de dokter bood aan een biopsie te doen, een ingreep waarbij ter onderzoek een stukje weefsel wordt weggehaald. "Een biopsie zou alleen gedaan moeten worden in een ziekenhuis", meldde de bron. "Als ze voor die ingreep naar het ziekenhuis was geweest, was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest."

De politie doet momenteel onderzoek naar de toedracht van Rivers' dood en de rol daarin van Yorkville Endoscopy, de kliniek in kwestie. De kliniek is gespecialiseerd in maag- en darmonderzoek, maar de dokter van de comédienne identificeerde zich als een KNO-arts. Een woordvoerder van de kliniek meldde dat het veiligheidsniveau in de kliniek hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Sinds de oprichting in februari 2013 heeft de kliniek 18.000 behandelingen uitgevoerd. TMZ meldde vorige week dat de kliniek doelwit is geworden van talloze doodsbedreigingen van boze Joan Rivers-fans.