×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Joan Leslie (90) overleden

16.10.2015 -

De Amerikaanse actrice Joan Leslie is op negentigjarige leeftijd overleden. Ze stierf maandag in Los Angeles, liet haar familie donderdag aan de Los Angeles Times weten.


Leslie werd beroemd als tieneractrice in filmklassiekers als Sergeant York (1941) en High Sierra (1941). Op de set van Yankee Doodle Dandy (1942) vierde ze haar zeventiende verjaardag.

Leslie speelde in meer dan dertig films, in haar latere carrière was ze vooral te zien in televisieseries en televisiefilms. Ze schitterde in haar hoogtijdagen op het witte doek naast sterren als Humphrey Bogart, Gary Cooper en Fred Astaire. De actrice speelde ook in televisieseries en reclames.