Joan Collins kapot van verdriet

Joan Collins (82) kreeg pas twee weken geleden te horen dat haar zus borstkanker had. Dit meldt People. Joan Collins vertelt People dat ze diepe bewondering heeft voor haar zus Jackie die zaterdag op 77-jarige leeftijd overleed in Los Angeles. Joan is kapot van verdriet door het verlies. ''Vaarwel prachtige zus. Ik hou van je en zal je voor altijd missen. Rust zacht'', twitterde Joan zondag.

''Ze was mijn beste vriendin'', licht Joan toe aan People. ''Ik bewonderde haar hoe ze met haar ziekte omging. Ze was een prachtig en moedig persoon en ik hield van haar." Volgens People hield de schrijfster Jackie Collins jarenlang voor haar omgeving verborgen dat ze borstkanker had. Zelf kreeg ze de diagnose 6,5 jaar geleden te horen. Ze nam alleen haar drie dochters in vertrouwen. Ze informeerde haar zus Joan pas twee weken geleden.

Jackie vertelde People in haar laatste interview, dat ze vorige week gaf, dat Joan geschokt reageerde op het nieuws. ''Ze had geen idee. Het was erg emotioneel." Jackie wilde haar zus Joan niet belasten met haar ziekte. ''Het zou grote invloed op haar hebben gehad. Ik vond dat ze dit er niet bij kon hebben in haar leven. Ze is erg positief en heel sociaal, maar ik weet niet hoe sterk ze is. Dus ik wilde haar hier niet mee belasten", aldus Jackie.

Over haar familie zei Jackie in het interview: ''Ik vind het heerlijk bij familie te zijn. Ik hou ervan bij het zwembad te zitten om mijn kleinkinderen te zien spelen." Over haar dochters zei ze: ''Ik ben zo trots op ze. Ik wil dat ze zich zeker voelen, wat er ook gebeuren. Ik zal er altijd zijn."

People meldt dat de herdenkingsdiensten voor Jackie Collins in zowel de Verenigde Staten als Groot-Brittannië in besloten kring zijn.