Joan Collins: ‘Ik voel Jackie’s geest’

Joan Collins heeft nooit een betere vriendin gehad dan haar jongere zus Jackie (77), die vorige week overleed aan borstkanker. De zussen hebben periodes gekend waarin ze minder close waren, maar stonden altijd voor elkaar klaar wanneer nodig.

Zo zagen ze elkaar minder vaak tijdens Joans huwelijk met haar vierde man, Peter Holm. "Ze haatte hem omdat ze doorzag hoe hij echt was", schrijft Joan in een emotioneel artikel voor Daily Mail. "Ze smeekte me niet met hem te trouwen maar ik deed het toch, één van de slechtste beslissingen van mijn leven." Na haar scheiding vierde ze samen met Jackie een groot feest. En Jackie was wel gek op Joans huidige man, Percy. "Ze plaagde hem vaak dat hij echtgenoot nummer 5 was."

Joan beschrijft hoe ze in huilen uitbarstte toen ze hoorde dat haar zus stervende was. "Ik kon nauwelijks praten door de brok in mijn keel." Later in het artikel geeft ze toe: "Ik denk niet dat ik ooit herstel van het verdriet om het verlies van mijn mooie kleine zus." Toch besluit Joan op Jackies verzoek haar leven te vieren, in plaats van om haar dood te rouwen. "Ik voel haar geest, ik hoor haar prachtige lach en zie haar voortdurend in de honderden foto's van haar bij mij thuis."