JLo heeft spijt

Jennifer Lopez zegt spijt te hebben van haar controversiële optreden voor de leider van Turkmenistan. De 43-jarige zangeres reageerde met een verklaring op de lading kritiek die ze kreeg omdat Gurbanguly Berdymukhamedov een repressief en autoritair bewind zou voeren in zijn land.

JLo zou 'Happy birthday, Mr. President' hebben gezongen voor de vermeende dictator en bezocht Turkmenistan op uitnodiging van een Chinees bedrijf, dat zaken doet met het centraal-Aziatische land. Na de storm aan kritiek van met name mensenrechtenorganisaties, besloot de zangeres met een verklaring te komen.

Haar woordvoerder stelde daarin dat Jennifer ‘nooit zou hebben opgetreden als ze had geweten dat er op grote schaal mensenrechten worden geschonden in het land’. Volgens haar vertegenwoordiger ‘was het evenement ook niet politiek gemotiveerd’.

De directeur van de Human Rights Foundation zei eerder over het optreden: "Lopez heeft uiteraard het recht om geld te verdienen door op te treden voor een dictator als zij dat wil, maar haar actie staat haaks op haar eerdere betrokkenheid bij de programma's van Amnesty International in Mexico tegen vrouwengeweld.”