Jim Carrey heeft depressies overwonnen

Jim Carrey heeft zijn depressies onder controle. Dat zegt hij tegen de Britse krant i. De acteur bekende onlangs dat hij jarenlang kampte met psychische problemen. Die zijn nu verleden tijd. 'Ik ben soms gelukkig', bekent hij zelfs.

De 55-jarige acteur had het vooral ten tijde van zijn grote successen in de jaren negentig moeilijk. Carrey was toen te zien in films als The Mask en Ace Ventura: Pet Detective. Het gaat laatste tijd weer goed met hem.

'Ik ben nu niet depressief', zegt hij. 'Daar had ik jaren last van, maar nu gaat het wel'. Carrey laat zijn gevoelens niet meer met hem op de loop gaan. De acteur zegt zelfs dat hij soms gelukkig is.

Carrey heeft een moeilijke periode achter de rug. Zo werd hij aangeklaagd door de familie van zijn ex-vriendin Cathriona White. Zij pleegde zelfmoord en volgens de familie kwam dat door de acteur. Hij zou haar drugs hebben gegeven.

De acteur zegt, ondanks alle problemen in zijn leven, nergens spijt van te hebben. Er zijn volgens hem naast alle vervelende zaken ook mooie dingen gebeurd. En over wat anderen van hem denken maakt hij zich ook niet meer druk.

Of het ook daadwerkelijk goed met hem gaat, is maar de vraag. In september gaf hij nog een bizar interview op de rode loper. Bekijk dat interview hier.