×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jim Carrey haalt met kunstwerk uit naar Trump

26.06.2018 -

Jim Carrey heeft zijn canvas opnieuw gebruikt om de Amerikaanse president Donald Trump te bekritiseren. De acteur en kunstenaar maakte een schilderij waarop te zien is dat Jezus door Trump aan het kruis genageld wordt.


Carrey deelt op Twitter een foto van zijn nieuwste werk, waarin hij Trump lijkt te veroordelen voor zijn gebrek aan christelijke waarden. Hij portretteert de politicus op een houten frame met een spijker in de hand van een persoon die lijkt op Jezus. 'Het Christendom op zijn Trumps', schreef Carrey erbij. 'Jezus was een sukkel. Een mislukte timmerman. Hij is een redder omdat hij werd gekruisigd. Ik hou van mensen die niet zijn gekruisigd.' De 56-jarige acteur besloot zijn tweet met een link naar een website waar mensen zich kunnen registreren voor de verkiezingen die in november in de VS worden gehouden.

Het kunstwerk komt op een moment dat Trump onder vuur ligt vanwege zijn immigratiepolitiek en de immigratiecrisis aan de Amerikaans-Mexicaanse grens waar kinderen gescheiden van hun ouders zijn vastgehouden. De president heeft niet gereageerd op het werk van Carrey.