Jetta Klijnsma woont in gekraakt miljoenenpand

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken haalde zich de woede van velen op de hals door te stellen dat een moestuin een goede oudedagsvoorziening is. Voor zichzelf heeft de PvdA-staatssecretaris het beter bekeken. De socialiste woont in een kapitaal monumentaal pand dat door haar man gekraakt werd, waarna hij het voor een schijntje opkocht.

Sommige PvdA-politici lijken zeer goed voor zichzelf te kunnen zorgen. Voormalig kaderlid en burgemeester Peter Rehwinkel resideert momenteel met zijn riante wachtgeldtoelage in zijn villa in Spanje, Diederik Samsom wist € 335.000 cash neer te leggen voor zijn nieuwe huis na zijn scheiding en Marcel van Dam roept vanaf zijn miljoenenlandgoed op de armoede te bestrijden.

Ook Jetta Klijnsma heeft een onbezorgde toekomst. Zij is namens de PvdA staatssecretaris van Sociale Zaken in het kabinet Rutte en in die hoedanigheid raakte zij onlangs in opspraak. Volgens Klijnsma houden we in de toekomst een fatsoenlijk pensioen, maar moeten we ons ook niet rijk rekenen. Ze zei: 'Ik raad mensen aan om ook naar andere vormen van oudedagsvoorziening te kijken. Ik ken mensen met een moestuin, dat levert veel groente en fruit op.'

Ook verwees ze naar mensen die hun huis afbetaald hebben waardoor ze lage woonlasten hebben en goed kunnen rondkomen van hun AOW. Het kwam haar op woedende reacties te staan. Volgens sommige Tweede Kamerleden is de PvdA-politica 'een beetje de weg kwijt'. 

Lees het hele verhaal deze week in Weekend

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen