Placeholder

Jet Bussemaker gaf Top 2000 valse start

In het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum heeft minister Jet Bussemaker (Cultuur) vrijdag kort na 09.00 uur het startschot gegeven voor de Top 2000, waarmee NPO Radio 2 traditioneel het jaar uitluidt. Ze startte de eerste plaat, Bohemian Like You van de Dandy Warhols, die op nummer 2000 staat - door Bussemaker abusievelijk de nummer 200 genoemd.

Bussemaker zei het 'supergaaf' te vinden om bij het begin van de Top 2000 te zijn. Als het aan haar lag, zou ook het nummer You Can Go Your Own Way van Fleetwood Mac in de lijst staan. "Dat gaf mij ooit de woorden om te stoppen met een relatie. De liefde was op. Ik fietste naar mijn vriendje toe en heb gezegd: we moeten onze eigen weg gaan", aldus een openhartige minister.

Het is de zeventiende keer dat de Top 2000 wordt uitgezonden. Gerard Ekdom maakt zijn debuut als een van de presentatoren van de lijst. Hij maakte eerder dit jaar de overstap van 3FM naar Radio 2. Hans Schiffers maakt voor het eerst geen deel uit van het presentatieteam. Hij had in de nacht kunnen presenteren, maar bedankte daarvoor.

De Top 2000 eindigt op oudejaarsavond met de nummer één van dit jaar, Imagine van John Lennon.