Jeroen van Koningsbrugge 17 kilo afgevallen

Jeroen van Koningsbrugge is voor zijn rol in de film De Surprise 17 kilo afgevallen, waarmee hij zelfs zijn vrouwelijke tegenspeelster Georgina Verbaan verbaasde.

De Surprise is de nieuwe film van regisseur Mike van Diem. De film is gebaseerd op een kort verhaal van Belcampo en gaat over een excentrieke multimiljonair (Van Koningsbrugge) die een overeenkomst sluit om zichzelf naar een andere wereld te laten helpen. Bij het uitzoeken van zijn doodskist ontmoet hij een jonge vrouw (Verbaan) die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee verliefd worden op elkaar, willen ze onder de deal uit. ''Dan wordt het een kat en muisspel, heel spannend'', zegt Van Koningsbrugge tijdens een setbezoek van Shownieuws in Antwerpen.

Georgina blijkt tijdens de opnames overigens te zijn gestopt met roken.

De Surprise wordt de eerste speelfilm van Mike van Diem sinds Karakter. De opnames van de deels Engelstalige film gingen eind april van start gegaan en vinden plaats in België, Duitsland en Ierland. De film, waarin ook Jan Declair een sleutelrol speelt, draait medio volgend jaar in de bioscopen.