×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jeroen Pauw vindt Over 5 Jaar jatwerk

Jeroen Pauw vindt Over 5 Jaar jatwerk
29.12.2015 -

Jeroen Pauw noemt het Vlaamse programma Over 5 Jaar opmerkelijk jatwerk van de zuiderburen. In het programma blikt journaallezer Wim de Vilder met zeven bekende Belgen terug op de afgelopen vijf jaar. De VRT ontkent dat er sprake is van een kopie van Jeroens interviewprogramma 5 Jaar Later.


Journaallezer Wim De Vilder sprak in 2010 met onder anderen Rudi Vranckx, André Léonard, Goedele Liekens en Marleen Temmerman. De opnames werden in een kluis van het VRT-archief bewaard. Jeroen Pauw schrijft op Twitter: "Opmerkelijk jatwerk van de Vlaamse tv-vrienden. #sansgêne"

De Vlaamse omroep VRT spreekt in De Morgen tegen dat het format van Jeroen is afgekeken. "Een terugblik op de voorbije vijf jaar is op zich natuurlijk geen beschermd format", reageert de VRT-woordvoerder in de krant. "We pakken het op onze eigen manier aan. Bij ons zitten de gasten bijvoorbeeld allemaal samen aan de tafel voor een gesprek."

De VRT zendt Over 5 Jaar vanaf woensdag 6 januari uit op Eén.

Wim De Vilder