×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jeroen Krabbé wint prijs in Londen

17.12.2013 -

De speelfilm Tula The Revolt van regisseur Jeroen Leinders heeft bij de uitreiking van de London Film Awards de Grote Juryprijs in ontvangst mogen nemen. Dat hebben de makers dinsdag gemeld.


 

Tula The Revolt vertelt het waargebeurde verhaal van een grote slavenopstand op Curacao in 1795. De in eerste instantie vreedzame opstand op het eiland werd geleid door slaaf Tula. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Danny Glove, Jeroen Krabbé en de overleden acteur Jeroen Willems.

Het slavenepos was eerder dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien en toert nu langs allerlei festivals over de hele wereld. Ook was Tula al in diverse Noord-Amerikaanse steden te zien, waaronder New York, Seattle en Toronto.