×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Lachen, gieren met Jeroen en Dennis

14.02.2014 -

ZaterdagavondJURK! is de naam van het nieuwe sketchprogramma dat Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven vanaf zaterdag 12 april maken voor RTL 4. In de wekelijkse late night-show pakken de mannen uit met liedjes, sketches en interviews, geïnspireerd op het Amerikaanse Saturday Night Live.


Afgelopen zomer kondigden de komieken al aan te werken aan een nieuw komisch programma voor de commerciële zender, destijds onder de werktitel JURK! TV.

In ZaterdagavondJURK! schuift wekelijks een bekende gast aan, treedt de JURK!-band op samen met wisselende muzikale gasten en kruipen Jeroen en Dennis in de huid van nieuwe en bekende typetjes als de Rotterdamse Mandy en Lisa en de Weerman.

Het nieuwe programma is vanaf 12 april elke zaterdag tussen 22.00 en 23.00 uur te zien op RTL 4.

Over sommige typetjes van Van Koningsbrugge en Van de Ven ontstond in 2010 gedoe. De mannen stapten van Draadstaal bij de VPRO over naar NeonLetters bij de AVRO. Ze wilden personages meenemen naar de door Talpa geproduceerde nieuwe show, maar dat werd tegengehouden door producent CCCP dat eigenaar blijft van de Draadstaal-karakters. Aan NeonLetters kwam begin 2013 na drie seizoenen een einde. ZaterdagavondJURK! wordt gemaakt door Talpa.