Jennifer Lopez trad op voor criminelen

Jennifer Lopez heeft zich de woede van de Human Rights Foundation op de hals gehaald. De zangeres zou miljoenen hebben verdiend door op te treden voor ‘boeven en dictators uit Oost-Europa en Rusland’, blijkt uit onderzoek van de organisatie.

Zo trad Lopez volgens de organisatie op tijdens de bruiloft van de zoon van een corrupte Oezbekistaanse industrieel, en zong ze op de verjaardag van een van corruptie beschuldigde Russische bureaucraat.

Human Rights Foundation onderzocht de concerten van Lopez nadat ze eind vorige maand een controversieel optreden gaf voor de leider van Turkmenistan, terwijl deze Gurbanguly Berdymukhamedov een repressief en autoritar bewind zou voeren in zijn land. Lopez' woordvoerder stelde in een verklaring dat de zangeres ‘nooit zou hebben opgetreden als ze had geweten dat er op grote schaal mensenrechten worden geschonden in het land’.

Maar voor de overige optredens gaat die verklaring niet op, denkt de organisatie. “J-Lo en haar management hebben het publiek misleid”, stelt directeur Thor Halvorssen. J-Lo ging herhaaldelijk om en vermaakte een aantal van de ergste wreedaards en hun maten. De reden is niet onwetendheid, maar hebzucht.”