Jennifer Hoffman moest schaamte overwinnen

Voor de opnames van Sophie's Web, dat vanavond voor het eerst te zien is op Net5, moest hoofdrolspeelster Jennifer Hoffman haar schaamte overwinnen. In het AD zegt ze dat er bij de opnames van de serie geen make-up werd gebruikt en dat er ook niet voor kleding werd gezorgd. "Alles om het zo echt mogelijk te laten lijken," aldus de 32-jarige blondine.

Hoffman speelt in Sophie's Web de vrijgezelle Sophie die uit een relatie komt en op het internet gaat speuren naar een nieuwe vlam. Veel tijd werd er voor de opnames niet uitgetrokken. "Het ging heel snel, soms hadden we elkaar nog niet eens in het echt gezien voor we een scène begonnen op te nemen. Eigenlijk sloeg het helemaal nergens op."

In het echte leven is Jennifer in tegenstelling tot Sophie wél gelukkig in de liefde, met cabaretier Henry van Loon. Toch kan ze zich goed inleven in haar zoekende personage. Zeker omdat Jennifer zelf ook geregeld contact met geliefden onderhoudt via het web. "Net als Sophie gebruik ik Facetime en Skype zelf ook steeds meer. Mijn broer zat vorig jaar in Vietnam terwijl ik in New York zat. Het was heerlijk dat we zo makkelijk met elkaar konden praten. Vroeger moest je elkaar maar zien te bellen, nu konden we elkaar zelfs even zien. De webcam is echt een geweldige uitvinding. Als ik in Woudrichem ben voor de opnames van Dokter Tinus praat ik vaak met mijn ouders via de webcam op mijn iPad, terwijl ik in de make-up moet en me omkleed."