Placeholder

Jennifer Ewbank ontsnapt aan aardbeving

Jennifer Ewbank was net met haar gezin terug in Nederland, toen Japan werd getroffen door een zware aardbeving. De zangeres, die in het land was voor een aantal concerten, logeerde met haar man en dochtertje bij haar Japanse promotor, op een plek waar de beving forse schade aanrichtte.

"We zijn half april tenauwernood aan die aardbeving ontsnapt. Het epicentrum lag precies onder het eiland waar wij logeerden. Heel schokkend. Dat gebeurde een dag nadat we terug in Nederland waren. We kregen geen contact met de promotor omdat het complete telefoonnet overbelast was. Een dag later lukte het wel. Het huis en de studio waar we verbleven, waren ingestort. De promotor en zijn vrouw waren op tijd gevlucht. Zij hebben dagenlang in de auto geslapen en hebben toen het vliegtuig naar Nederland genomen om bij vrienden te logeren," aldus Jennifer.

De blonde zangeres, die waarschijnlijk in augustus teruggaat naar Japan voor een toernee, had veel bekijks in het land van de rijzende zon. "Ik kreeg herhaaldelijk complimenten voor mijn blanke teint en mijn kleine gezicht. Dat zijn schoonheidsidealen in Japan. Het is best een overdonderende reis geweest. Een merkwaardig land. Daar worden nog cd's verkocht en streaming is er niet zo in zwang. Mij eerste album uit Nederland, London tree, bestormt daar nu de hitlijsten."