×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jeangu Macrooy als 23e aan de beurt tijdens finale: ‘Formidabel’

Jeangu Macrooy als 23e aan de beurt tijdens finale: ‘Formidabel’
9.03.2020 -

Jeangu Macrooy komt in de finale van het Eurovisiesongfestival als 23e van de 26 deelnemende landen in actie. Dat is maandag via een loting bepaald, tijdens een bijeenkomst van de delegatieleiders van de deelnemende landen in Rotterdam. Een plaats in de staart van de finale is doorgaans gunstig.


Songfestivalkenner en -commentator Cornald Maas is bijzonder tevreden over de startpositie van Jeangu Macrooy in de finale van het Eurovisiesongfestival. Hij noemt het een ‘geweldig bericht’ dat de zanger een plekje in het slot heeft gekregen en als 23e in actie komt, doorgaans een gunstige postitie. ‘Jeangu Macrooy loot plek 23! Formidabel, juist ook bij Grow’, schrijft Cornald op Twitter.

Delegatieleiders

Alle delegatieleiders ontmoeten elkaar elk jaar in maart in de gaststad waar ze worden geïnformeerd over de gang van zaken tijdens het komende songfestival. De samenkomst valt altijd samen met de officiële deadline voor het bekendmaken van alle artiesten en hun liedjes. Niet ieder land is overigens fysiek aanwezig in Rotterdam. Enkele delegatieleiders bleven thuis vanwege de uitbraak van het coronavirus en volgden de ontwikkelingen online.

Bookmakers

Van alle 41 liedjes zijn er twee nog niet uitgekomen, die van Azerbeidzjan en Rusland. Bij de bookmakers gaat sinds maandag Bulgarije aan de leiding. Ook IJsland en Litouwen doen het goed. Nederland staat vooralsnog op de dertiende plaats.

De finale van het songfestival vindt op 16 mei plaats in Rotterdam Ahoy. Op 12 en 14 vinden de halve finales plaats waarin 35 landen strijden voor een plek in de finale. Nederland is samen met de ‘big five’ al geplaatst voor de eindstrijd.

Lees ook:

Quinty Trustfull woont gescheiden van haar man

Opnieuw tegenslag voor Fien Vermeulen en gezin

Openhartige Daphne Bunskoek: ‘Geen spijt dat ik geen kinderen heb’