Jandino Asporaat overspoeld met doodsbedreigingen

Wat een leuke avond had moeten zijn, is uitgedraaid op een ware nachtmerrie voor Jandino Asporaat. De comedian presenteerde maandag het voetbalgala en begon met een speech. In die speech haalde hij uit naar voetbalanalist Johan Derksen, wat niet iedereen kon waarderen... Jandino wordt nu namelijk overspoeld met doodsbedreigingen.

Jandino zei in zijn openingsspeech onder andere: ‘Als je de kans krijgt om de mannen van VI een halfuur eerder van de buis af te pleuren, neem ik die kans. Je weet, Johan Derksen is gewoon aan het koken in zwavel op dit moment.’ Vervolgens sloot hij dat stukje af met: ‘Johan Derksen, je moeder!’ En volgens sommigen ging hij met die opmerking veel te ver, omdat de voetbalanalist zijn moeder op jonge leeftijd verloor.

Het is zelfs zo uit de hand gelopen, dat Jandino nu meerdere doodsbedreigingen heeft ontvangen. ‘Via social media, naar mijn kantoor en zelfs mijn privé nummer is achterhaald’, laat hij weten in een bericht op Instagram. ‘Er is mij geen ziekte bespaard gebleven. Maar het heftigste vond ik de diep gewortelde haat voor buitenlanders. Bericht na bericht.’ De comedian had zich dan ook niet kunnen voorstellen dat zijn grap, ‘waarvan elk denkend mens wist dat het nooit zo bedoeld was’, zo veel zou losmaken. Toch probeert hij zich er zo min mogelijk van aan te trekken: ‘Mijn leven is te mooi en er is dus geen enkele reden voor mij om te reageren op hun.’

https://www.instagram.com/p/B19AwWKoSyY/?utm_source=ig_web_copy_link

Lees ook:

Jandino Asporaat last pauze in van  half jaar

Johan Derksen terug in Veronica Inside