Uitreiking Gouden Kalveren

Jandino Asporaat en Linda de Mol strijden om Gouden Kalf

De megahit Bon Bini Holland 3 met Jandino Asporaat en de tragikomedie Alles op Tafel met Linda de Mol zijn de belangrijkste kanshebbers op het Gouden Kalf van het publiek dit jaar. Beide films zijn in de race voor de felbegeerde publieksprijs van het Nederlands Filmfestival.

Dat de films genomineerd zijn is geen verrassing. De drie best bezochte Nederlandse titels van het jaar doen mee met de verkiezing. Het publiek kan nu bepalen wie de winnaar wordt. Beide bioscoopfilms trokken zo’n 400.000 bezoekers. De derde genomineerde is de Costa!!-remake, maar deze deed het lang zo goed niet in de bioscopen.

Voor Bon Bini Holland-ster Asporaat zou het de vierde keer zijn dat hij de publieksprijs in de wacht sleept. Eerder won de komiek het beeldje al voor Bon Bini Holland 1 en 2 en de spin-off Judeska in da House. De Mol won de prijs nog niet eerder. Vroeger werd het ‘publiekskalf’ uitgedeeld door bezoekers van het NFF. Maar sinds een paar jaar kan iedere Nederlander meestemmen.

Asporaat keert in het derde deel van de Bon Bini-reeks terug als charmante zwendelaar Robertico. Hij wordt aangezien voor de baas van snackketen FC Kip en reist naar Amerika, waar een grote ondernemer het bedrijf wil opkopen. In de film spelen behalve Asporaat acteurs als Tygo Gernandt, Wart Kamps, Najib Amhali en Tineke Schouten mee.

Alles op Tafel, met in de hoofdrol De Mol, vertelt over een groep goede vrienden die een diner hebben. Zij dagen elkaar uit om de hele avond hun smartphones op tafel te leggen en elk gesprek en tekstbericht te delen met de rest van de groep, om te bewijzen dat zij geen geheimen voor elkaar hebben. Al snel blijkt echter dat zij elkaar veel minder goed kennen dan ze dachten.