Jan Smit stopt met realitysoaps

De nuchtere Volendammer is geschrokken van de mediahype afgelopen zomer en heeft besloten niets meer over zijn privé-leven te vertellen. Een realitysoap past niet in dat plaatje.

“Op het moment dat mijn relatie uitging, wist ik dat er veelop me af zou komen. Maar dat het zo overtrokken zou zijn, had ik nietverwacht,” vertelt Jan aan Televizier.

De 24-jarige zanger begrijpt wel dat er door de pers zoveelaandacht is besteed aan de breuk tussen hem en Yolanthe. “Je kunt niet verwachten dat ze alleen over je schrijven alsalles precies zo gaat zoals jij dat wilt, en dat ze niets schrijven als hetminder gaat.”

 

Hij heeft wel een wijze les getrokken uit het afgelopenturbulente jaar. “Ik heb besloten om geen interviews over mijn privé-leven meerte geven en realitysoaps doe ik ook niet meer.”

 

Fans van Jan hoeven hem niet helemaal te missen op TV. Vanaf 20 december presenteert de Volendammer de hypnoseshow ‘Ik weet wat jij deed’ bij de TROS. “In 2010 wil ik graag laten zien en horen waar Jan Smitstaat. Ik wil gewoon muzikant zijn en een beetje presenteren, meer niet.”