×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jan Slagter slaat ‘aanbod’ John de Mol af

18.04.2018 -

John de Mol heeft Jan Slagter voor de grap benaderd voor een eventuele overstap naar Talpa. Maar de baas van Omroep MAX is niet van plan om hierop in te gaan. Hij zei dat bij radiozender BNR.


De Mols 'uitnodiging' werd ingegeven door een column van Angela de Jong in het AD, waarin zij voorstelde dat De Mol Slagter zou aantrekken als programmabaas. 'Wat een goed idee, Jan', schreef De Mol in een appje als reactie aan Slagter. 'Ik ga dat niet doen', zei Slagter bij BNR. Hij voelt er niets voor om Omroep MAX achter te laten.

De ouderenomroep kan niet in zijn geheel worden overgenomen door Talpa. Dat is wettelijk gezien niet mogelijk en voor Slagter ook niet wenselijk. 'Ik vind dat Omroep MAX in het publieke bestel thuishoort', legt hij uit. 'Ik vind dat in het publieke bestel een omroep hoort te zijn voor ouderen, net zoals er een omroep is voor jongeren. Daar betalen mensen aan mee. Ik heb het opgericht, dan zou ik het achter moeten laten'.