×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jan Roos voor rechter wegens mishandeling

Jan Roos voor rechter wegens mishandeling
29.03.2019 -

Politicus, columnist en journalist Jan Roos moet zich volgende week vrijdag voor de politierechter verantwoorden voor een mishandeling. Het incident zou op 10 mei 2018 in Bergen hebben plaatsgevonden.


Roos wordt niet door een advocaat vertegenwoordigd, laat hij vrijdag weten. Volgens de oud-Powned-coryfee zou de man die hem aanklaagt hem op straat hebben uitgescholden en bedreigd. ‘Het was een zeer agressief persoon die onder meer dreigde mijn kinderen wat aan te doen’, aldus Roos.

De journalist-politicus maakte naar eigen zeggen een ‘afwerende beweging’ toen zijn belager uithaalde. ‘Ik verdedigde slechts mijzelf’, aldus Roos. ‘Ik heb zelf geen moment overwogen om naar de politie te stappen; dit soort dingen overkomt mij vaker. Ik vind het een beetje zielig dat deze meneer dat wel meent te moeten doen.’

De zaak dient volgende week vrijdagmiddag voor de rechtbank in Alkmaar.