×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jan Jaap van der Wal ‘gidst’ in Fries Museum

3.12.2013 -

Cabaretier Jan Jaap van der Wal treedt op als gids in het Fries Museum door middel van een door hem ingesproken luisterroute. De bezoekers kunnen via een vernieuwde audiotour luisteren naar anekdotes en verhalen die de cabaretier vertelt over het museum en Friesland. Dat heeft het museum in Leeuwarden dinsdag bekendgemaakt.


 

Van der Wal is geboren en getogen in Leeuwarden. In de luisterroute geeft hij zijn persoonlijke impressie van Friesland, de Friezen en het museum. ’Dit museum staat midden in het leven, midden in de stad, alsof het alles wil opslurpen wat Fries is’, zegt de cabaretier.

Bij een traditionele audiotour wordt vooral een verhaal verteld over de individuele kunstwerken. In deze geluidswandeling komen op speelse wijze ook andere zaken aan de orde. Zo belt Van der Wal met Jort Kelder, die alles uit de doeken doet over de zogenoemde Poptaschat, die bestaat uit antiek zilverwerk.

Het pas geopende Fries Museum heeft als eerste museum in Nederland een luisterroute. De Kunsthal in Rotterdam en Museum Beelden Aan Zee in Scheveningen komen binnenkort ook met iets soortgelijks.