×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jan Akkerman viert 70e verjaardag op het podium

18.12.2016 -

Om zijn zeventigste verjaardag luister bij te zetten, gaat popmuzikant en bluesveteraan Jan Akkerman op jubileumtournee langs Nederlandse clubs. Komende zaterdag is hij jarig, op die dag speelt hij in De Boerderij in Zoetermeer.


De tour van een maand begint twee dagen eerder in het Muziekgebouw in Eindhoven en gaat verder langs onder meer Amsterdam (Melkweg), Zwolle (Hedon) en Utrecht (Tivoli).

De 'gigagitarist' staat er niet alleen voor, zo zijn er optredens van zanger Bert Heerink en saxofonist Benjamin Herman van New Cool Collective.

Jan Akkerman was in 1966 medeoprichter van de popgroep Brainbox en was vanaf 1970 met Thijs van Leer boegbeeld van Focus. Het Engelse muziektijdschrift Melody Maker riep Akkerman dik veertig jaar geleden uit tot 's werelds beste gitarist.