James Woods wil 10 miljoen van pestkop

James Woods klaagt een Twitter-gebruiker aan voor laster en wil 10 miljoen dollar (9 miljoen euro) schadevergoeding zien. De anonieme gebruiker plaatste onder de naam Abe List een bericht dat de acteur een cocaïneverslaafde is.

Volgens de aanklacht die werd ingediend bij een rechtbank in Los Angeles werd het bericht verspreid onder 'duizenden volgers van Abe List en honderdduizenden volgers van meneer Woods'. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Woods vindt dat zijn reputatie schade heeft opgelopen: "Het roekeloze en kwaadaardige gedrag van Abe List heeft middels het wereldwijde bereik van het internet de reputatie en goede naam van Woods op internationale schaal in het gedrang gebracht." De Casino-acteur wil met de zaak eveneens een statement maken tegen pesterijen op internet: "Abe List en iedereen die social media gebruikt om leugens te propageren moeten zich realiseren dat hun gedrag niet immuun is voor de wet."

Het gewraakte bericht werd op 15 juli geplaatst, en is net als het account inmiddels verwijderd. "James Woods is nog steeds aan het snuiven en spuiten", zo schreef de Twitter-gebruiker. In de zaak maakt Woods duidelijk dat hij nooit verslaafd is geweest: "Woods is geen cocaïneverslaafde en is dat nooit geweest." De online-pestkop zou volgens de aanklacht al sinds december een haatcampagne tegen hem voeren.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen