Placeholder

Jamai vervangt Gordon

De afgelopen dagen is er achter de schermen bij RTL 4 naarstig gezocht naar een vervanger voor Gordon bij het nieuwe RTL-programma Zeesterren. Nadat de entertainer in Griekenland gewond raakte bij een auto-ongeluk werd al snel duidelijk dat hij onmogelijk mee kon voor de opnames van het nieuwe programma naar Turkije. Jamai werd bereid gevonden om de plaats van Gordon in te nemen en naast Gerard Joling de tweede teamcaptain te worden.

Tien bekende Nederlanders gaan de strijd met elkaar aan in het tv-spektakel Zeesterren dat RTL4 in 2016 in vier afleveringen uitzendt. Beau van Erven Dorens presenteert de show die in Turkije wordt opgenomen.

Op het programma staat onder meer flyboarden en jetskiën. Deze spectaculaire onderdelen worden afgewisseld met hilarische spellen waarbij volgens een woordvoerster van RTL4 alles draait om samenwerking, tactiek en uithoudingsvermogen.

RTL maakte vrijdag de kandidaten bekend. Dirk Zeelenberg, Victor Reinier, Rintje Ritsma, Danny de Munk en Everon Jackson Hooi zijn de mannelijke BN’ers die elkaar zullen uitdagen in sportieve spelen en komische beproevingen. De vrouwelijke deelnemers zijn Goedele Liekens, Josje Huisman, Barbara Barend, Anouk Smulders en Toprak Yalçiner.

Reallife

Teamcaptain Joling repte deze week in RTL Boulevard al over deze variant op Sterrenslag, waarin ook voor Gordon een rol was weggelegd.

De BN’ers worden bij aankomst in Turkije verdeeld over twee teams. Teamcaptains Geer en Jamai bespreken de tactieken, moedigen aan en zitten de concurrentie dwars tijdens zogeheten boot-battles. “Naast de fysieke uitputtingsslag volgen we de BN’ers als ze aan het oefenen zijn. Ook het reallifegedeelte zal niet ontbreken. Want laten we eerlijk zijn: we willen toch allemaal weten wat er tussen de BN’ers gebeurt onder de Turkse sterrenhemel”, licht de RTL-woordvoerster toe.

Maik de Boer en Mari van de Ven vormen het scheidsrechtersduo. Het tweetal is momenteel met fluit en vlag te zien in het RTL5-programma Krijg de kleren. Zeesterren wordt geproduceerd door Medialane, het productiebedrijf van Iris van den Ende.