Jacqueline Govaert komt met nieuw album

Jacqueline Govaert heeft vrijdag haar derde solo-album aangekondigd. De plaat Lighthearted Years verschijnt op 20 oktober en is de opvolger van Songs To Soothe uit 2014.

Op Lighthearted Years kijkt Jacqueline onder meer terug naar haar tijd als leadzangeres van Krezip. "Met het verstrijken der jaren ga je er steeds anders op terugkijken", zegt ze. "We eten nog altijd een paar keer per jaar samen en dan zijn de verhalen en inzichten over toen altijd weer anders. Je perspectief erop ontwikkelt zich. Je beseft steeds beter wat het betekende om vanaf je achttiende publiek bezit te zijn. Op Lighthearted Years kom ik weer een stukje dichter bij dat meisje van toen."

Voor het album werkte Jacqueline onder meer samen met producer Mitchell Froom, die eerder met Sheryl Crow, Crowded House, Suzanne Vega, Paul McCartney en Elvis Costello werkte. Het album is in drie weken tijd opgenomen in Los Angeles.

In het voorjaar gaat Jacqueline met haar plaat toeren door Nederland. Ze doet onder meer Tivoli Vredenburg in Utrecht, Rotown in Rotterdam en het Paard in Den Haag aan.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen