×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jacqueline Govaert komt met nieuw album

1.09.2017 -

Jacqueline Govaert heeft vrijdag haar derde solo-album aangekondigd. De plaat Lighthearted Years verschijnt op 20 oktober en is de opvolger van Songs To Soothe uit 2014.


Op Lighthearted Years kijkt Jacqueline onder meer terug naar haar tijd als leadzangeres van Krezip. "Met het verstrijken der jaren ga je er steeds anders op terugkijken", zegt ze. "We eten nog altijd een paar keer per jaar samen en dan zijn de verhalen en inzichten over toen altijd weer anders. Je perspectief erop ontwikkelt zich. Je beseft steeds beter wat het betekende om vanaf je achttiende publiek bezit te zijn. Op Lighthearted Years kom ik weer een stukje dichter bij dat meisje van toen."

Voor het album werkte Jacqueline onder meer samen met producer Mitchell Froom, die eerder met Sheryl Crow, Crowded House, Suzanne Vega, Paul McCartney en Elvis Costello werkte. Het album is in drie weken tijd opgenomen in Los Angeles.

In het voorjaar gaat Jacqueline met haar plaat toeren door Nederland. Ze doet onder meer Tivoli Vredenburg in Utrecht, Rotown in Rotterdam en het Paard in Den Haag aan.