×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jack Veerman onderging hartoperatie

2.10.2013 -

De stress die het stoppen van BZN veroorzaakte bij Jack Veerman is hem bijna fataal geworden. De 59-jarige drummer heeft onlangs een zware hartoperatie ondergaan. "Ik heb de dood in de ogen gekeken."


Zanger Jan Keizer trok in 2007 de stekker uit de populaire Volendamse band. Tot verdriet van Jack. "Het was toen geen collectief besluit van de band zelf, maar Jan Keizer wilde niet meer verder en dat maakte min of meer een einde aan onze carrière", vertelt hij in een dagblad. "Ik heb er wakker van gelegen. Heel lang. Het lukte mij niet om het van mij af te zetten. Maar je komt ook op een punt dat je denkt, nu is het genoeg."
De drummer begon zijn eigen formatie, The Mon Amour Band. "Maar de stress heb ik, deels ongemerkt, altijd bij mij gedragen", zegt hij nu. "Een belangrijk kransvat bleek zo dichtgeslibd dat dotteren onmogelijk was. Het had niet veel gescheeld of ik was er niet meer geweest."
Jack onderging een bypassoperatie en herstelde. In de tussentijd voerde hij veel gesprekken met zijn arts. "Hij vroeg mij of ik stress had gekend de laatste jaren. Een hoge bloeddruk en cholesterol komt bij ons in de familie eigenlijk niet echt voor. Ik vertelde hem over BZN. Over de prachtige tijd die we als band hebben meegemaakt. Maar ook over mijn schuldgevoel dat ik altijd tegenover mijn gezin heb gehad; het was op dat punt ook een opoffering. Ja, en tot slot het onverwachte einde aan het instituut BZN , want dat wás het natuurlijk. De arts zei: 'Jack, je kunt sporten, gezond eten en niet roken, maar stress moet je absoluut zien te vermijden; dat vreet je op'."
Overigens is Jack niet het eerste BZN-lid dat zware hartproblemen kreeg. Zanger Jan Keizer en bassist Jan Tuijp kropen eerder al door het oog van de naald.
De drummer heeft het roer nu omgegooid. "Ik geniet nog meer van mijn gezin dan ik al deed. Binnenkort gaan we met de hele familie op vakantie. Ook slaan we met The Mon Amour Band een nieuwe weg in. We gaan de theaters in met 50 jaar palingsound."
Op een reünie van BZN zit hij nu niet meer te wachten. "Hoe leuk ik het ook zou vinden om weer met mijn oude collega’s te spelen… er is té veel gebeurd. Ik richt mij op de positieve dingen in het leven. Ik heb een tweede kans gekregen, want zo zie ik dat echt, en die wil ik heel graag benutten."