×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaap Jongbloed lag bloedend op straat

18.07.2018 -

Jaap Jongbloed moest voor zijn deelname aan het Omroep MAX-programma Tour de Celeb flink aan de bak. 'We hebben keihard getraind', vertelt de presentator.


In Tour de Celeb fietsen BN'ers de Tour de France-etappe die dinsdag op het programma stond. MAX wil op die manier aandacht vragen voor de Nierstichting. 'Een mooi doel', aldus Jaap. "En ik houd enorm van sportieve uitdagingen: kijken of je fysiek tot iets bijzonders in staat bent."

De groep met daarin ook onder anderen musicalactrice Caroline Dijkhuizen en presentator Kees Tol begon twee maanden geleden al met de voorbereidingen. Voor die tijd had Jaap nog nooit op een racefiets gezeten. 'Je voeten zitten vastgeklikt aan de pedalen. Die kun je alleen losmaken door ze naar de zijkant te bewegen. In het begin was ik daar dus veel te laat mee. Stond ik voor een stoplicht midden in Amsterdam. Viel ik gewoon naar de zijkant, op mijn knieën en ellebogen. Bloedend heb ik op straat gelegen. Dat is een keer of drie gebeurd, toen had ik het door.'

Voor Jaap blijft het een eenmalige actie. 'Alleen die afstand al: 169 kilometer. Dat ga ik dus nooit meer doen.'