Jaap Buijs onder grote belangstelling begraven

Jaap Buijs is vrijdagmiddag begraven in Volendam. De artiestenmanager van onder anderen Jan Smit, George Baker en 3JS overleed zaterdag op 69-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan de gevolgen van slokdarmkanker.

Voorafgaand aan de kerkdienst in de Vincentiuskerk in Volendam konden familie en vrienden afscheid van Buijs nemen in hotel Spaander. De uitvaartdienst, waarbij veel BN'ers aanwezig waren, was besloten en belangstellenden en pers werden dan ook op afstand gehouden. Onder meer de zangers René Froger, Gerard Joling en Frans Duijts woonden de dienst bij, evenals Veronica-directeur Erik de Zwart en presentator Kees Tol.

AVROTROS zendt vrijdagavond een eerbetoon aan Buijs uit. In het programma Gewoon Jaap Buijs is te zien hoe Jan Smit samen met Jaap terugblikt op hun intensieve samenwerking en hun bijzondere vriendschap. Het programma wordt om 21.30 uur uitgezonden. De uitzending Sterren muziekfeest op het Plein schuift op naar volgende week.

Ook NPO Best brengt een eerbetoon aan Jaap Buijs door de eerste twee seizoenen van Gewoon Jan Smit uit te zenden vanaf maandag 3 augustus. Iedere werkdag om 18.00 uur is een aflevering te zien en op zondagmiddag om 12.00 uur een marathon met een herhaling van vijf uitzendingen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen