×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

IS bedreigt Spaanse prinsesjes

27.03.2015 -

Prinses Leonor en Sofia, de dochters van de Spaanse koning Félipe en zijn vrouw Letizia, worden extra beveiligd na een bedreiging van terreurgroep Islamitische Staat (IS). De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernández Díaz bevestigde een bedreiging vanuit jihadistische hoek, maar wil er om veiligheidsredenen geen verdere mededelingen over doen.


De politie rolde vorige week in Catalonië een cel op van Islamitische Staat, waarbij acht personen werden gearresteerd. Bij een huiszoeking werd er volgens Spaanse media een handgeschreven briefje gevonden met de tekst: "Felipe van Spanje zal weten wat lijden is als zijn twee dochters onder het puin liggen." De bedreiging lekte later uit naar de media, die de minister ermee confronteerde. Díaz zegt stappen te hebben ondernomen, maar wil er verder niks over kwijt.

De minister veegt de stelling dat de Spaanse koninklijke familie in groter gevaar is dan de rest van de wereld, van tafel: "We worden allemaal bedreigd door mensen die de normen en waarden van onze vreedzame en harmonieuze samenleving willen vernietigen. Om hier een eind aan te maken zijn er met dank aan de effectiviteit van onze veiligheidsdiensten arrestaties verricht in Ceuta, Ávila, Barcelona, Ciudad Real en andere provincies."