Irene Moors neemt het op voor Gijs van Dam

Irene Moors heeft het in een openhartige Facebookpost opgenomen voor tv-producent Gijs van Dam. Dat schrijft de Mediacourant.

Ze laat in de post weten moeite te hebben met de manier waarop Gijs van Dam aan de schandpaal wordt genageld nu Jelle Brandt Corstius hem openlijk heeft beschuldigd van verkrachting. 

Moors schrijft niet te geloven dat Van Dam de VPRO-programmamaker daadwerkelijk heeft verkracht. Ze kent de tv-producent door en door. 'Jelle ken ik niet persoonlijk. Ik ken Gijs wel. Gijs is mijn vriend. Ik ben dus niet objectief in deze ‘me too’-zaak', schrijft ze. 

Volgens Moors was het gewoon een avontuurtje in dronkenschap: 'Het gebeurde meer dan vijftien jaar geleden. Twee jonge jongens van begin 20 werkten net bij de televisie en voor een speciaal project ook nog eens op locatie. Drank, spanning en uiteindelijk een avontuur'.

Dat avontuur was Corstius niet goed bevallen; hij ziet het als verkrachting: 'Verschillende percepties bij de betrokkenen, zo blijkt jaren later. Voor de één een jarenlange kras op fijnziel, voor de ander een onschuldig herinnering, wat nu, vijftien jaar later, verandert in een nachtmerrie'.

'Ik wil het verdriet van Jelle niet bagatelliseren. Maar het feit dat het leven en de carrière van Gijs als succesvol en hard werkende tv-maker op deze wijze te gronde wordt gericht vind ik buitensporig. Een middeleeuwse schandpaal is er niks bij. Had het echt niet anders gekund dan via de media?', zo vraagt de SBS6-presentatrice zich af. 'Ik zie alleen verliezers. Maar wie ben ik, want Gijs is mijn vriend', besluit ze de openhartige post. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen